Drupal

Uppdatera hemsidan ... men hur?

Drupal Association Organisation MemberAtt färdigställa en hemsida är en sak. Men för att hålla den aktuell och göra den intressant för besökare att återvända till måste den hela tiden uppdateras med ny och ändrad information. Ofta beskrivs detta som den första regeln för varje hemsida: uppdatera, uppdatera och uppdatera. Men hur går det till om man vare sig har tiden, intresset eller kunnandet att uppdatera vanliga webbsidor? Jo, då kan man använda sig av ett s k publiceringsverktyg (CMS = Content Management System). Ett sådant verktyg gör det möjligt för vem som helst att ändra, uppdatera och lägga till sidor på sin webbplats direkt från sin webbläsare.

Drupal - ett av marknadens mest kraftfulla publiceringsverktyg

DrupalDet publiceringsverktyg som vi erbjuder alla våra webbkunder heter Drupal. Det är en öppen tekniklösning som inte kostar något extra och som är ett av marknadens mest kraftfulla publiceringsverktyg. Det används av tiotusentals företag och organisationer världen över (för att inte tala om alla privatpersoner som använder det för sina personliga hemsidor). Vi använder det naturligtvis själva för vår egen webbplats. Eftersom Drupal är ett så flexibelt system, passar det alla typer av webbplatser: små såväl som stora traditionella webbplatser, communities, bloggar, intranät och extranät.

Mer än bara uppdatering

Drupal handlar inte bara om att underlätta uppdatering av webbplatser. På köpet får man också en mängd andra funktioner och möjligheter om man vill. Drupal gör det enklare att sökoptimera sina sidor, att organisera och strukturera menyer och innehåll, att åtkomstskydda delar av en hemsida, att analysera trafiken på hemsidan, att tidsstyra när information ska publiceras, och ger dessutom tillgång till tusentals tilläggsfunktioner och moduler. Läs mer under "Varför Drupal?" längre ned på sidan.

Vad har FN, IKEA, Bob Dylan...
 
Sony Ericsson, Google, Adobe, FedEx, Nokia, New York Observer, Human Rights Watch, Beatles, Warner Bros, Amnesty International, R.E.M., Vita Huset, Jennifer Lopez, Harvard, MTV, MIT, NHL och många, många fler gemensamt? Jo, dom använder alla Drupal!

Varför Drupal?

Det är en sak att ett publiceringsverktyg ofta är ett bättre alternativ än en statisk hemsida. Men varför ska man välja Drupal - det finns ju trots allt mängder av konkurrerande system på marknaden. Här är några skäl som är viktiga för oss och våra kunder:

Drupal är ett öppet system

Drupal är ett publiceringssystem med öppen källkod ("open source") vilket inte gör dig beroende av en viss leverantör eller konsult.

Drupal är framtidssäkert

Drupal Online CommunitiesDrupal är inte beroende av ett eller några få företags goda vilja, utan vidareutvecklingen drivs på av en mycket stor community bestående av kunniga utvecklare, översättare, säkerhetsexperter och vanliga användare världen över. Support finns att tillgå dygnet runt.

Drupal är kostnadsfritt

Drupal har inga licenskostnader.

Drupal är säkert

Drupal har under de ca tio år som det funnits (se historien bakom Drupal) visat sig vara ett mycket stabilt och säkert system.

Drupal är flexibelt och utbyggbart

Drupal ger dig stor frihet att bygga en webbplats såsom du vill ha den. Med tusentals gratismoduler att välja bland, kan du skapa en webbplats utan kompromisser.

Drupal är SEO-vänligt

Drupal gör det möjligt att enkelt skapa en webbplats som gillas av webbens söktjänster.

Drupal är skalbart

Drupal kan utan problem användas för både små och stora, vältrafikerade webbplatser.

Drupal Personal Expression

Drupal är väl beprövat

Drupal används av en mängd företag och organisationer både i Sverige och utomlands. Se Drupalsveriges.se:sSvenska Drupalgruppens, drupalsites.nets och Dries Buytaerts listor över svenska och utländska webbplatser som använder Drupal.